2008. június 28., szombat

Provance-i csirkeérmék

Hozzávalók: 2 db csirkemell-fiié négy szeletre vágva, 4 szelet bacon szalonna, 2 db közepes fej vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 5 evőkanál olaj, 3 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt, 1 teáskanál Provance-i fűszerkeverék, só, bors, 10 dkg gouda sajt, friss zöldpetrezselyem, snidling, kakukkfű.

Elkészítése: A négy szeletbe vágott húst sóval, borssal megszórjuk, és egy-egy szelet bacon szalonnába tekerjük. Felhevített olajon körbesütjük a szalonnába tekert csirkemelleket. Kivesszük, és a visszamaradt zsiradékon megsütjük a felkarikázott vöröshagymát, majd azt is kivesszük, és a zsiradékon megsütjük a keresztben elvágott paradicsomokat is. Tűzálló tálba rendezzük a megsült paradicsomokat, ráfektetjük a szalonnás húst, és megszórjuk a hagymakarikákkal. Elkeverjük a tejszínben az étel keményítőt vagy lisztet, hozzáadjuk a Provance-i fűszerkeveréket, sóval, borssal ízesítjük, és a húsra öntjük. Megszórjuk durvára reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 175 °C-on huszonöt-harminc perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálalása: Zöldfűszerekkel megszórva petrezselymes burgonyával vagy petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: