2008. június 22., vasárnap

Savanyú rizsleves

Hozzávalók: 10 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db leveskocka, 10 dkg gomba, olaj, vaj, só, bors, szerecsendió, zöldpetrezselyem, 3 dl tejszín, 1 db citrom.

Elkészítése: A rizst, állandó kevergetés mellett, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott, vagy lereszelt vöröshagymát és fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Beledobjuk a leveskockákat és felforraljuk. Mérsékelt tűzön, lefedve, addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A gombát vékony szeletekre vágjuk, és kevés vajon ropogós pirosra megsütjük.

Tálalása: Tálaláskor citromlével savanyítjuk, a tetejét megszórjuk pirított gombával és apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések: