2008. június 27., péntek

Rántott mozzarella

Rántott mozzarella

Hozzávalók: 40 dkg mozzarella, 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, 1 db közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 db nagyobb paradicsom, 4 db zsemle, olívaolaj, bazsalikom, só, bors, olaj.

Elkészítése: A lehúzott héjú, kimagozott paradicsom húsát felkockázzuk, és hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük, olívaolajjal meglocsoljuk. A mozzarellát szeletekre, majd hasábokra vágjuk, és lisztbe, majd felvert, megsózott tojásba, újra lisztbe, tojásba végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A panírt kissé rányomkodjuk, és forró olajban szép aranyos barnára megsütjük.

Tálalása: A zsemlét félbevágjuk, és megpirítjuk. A tetején elosztjuk a
paradicsomos keveréket, és a kisütött sajtok mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: