2008. június 23., hétfő

Őszibarack leves kókuszos galuskával

Hozzávalók: 1 kg őszibarack, 5 dkg kókuszreszelék, 2,5 dl tej, 10 dkg búzadara, 1 dl habtejszín, 2,5 dkg + 2-3 evőkanál cukor, pici só, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 db tojássárgája, 5-6 evőkanál citromlé, 5 dl fehér szőlőlé.

Elkészítése: A kókuszreszeléket szárazon aranysárgára pirítjuk. Összeöntjük a tejet, a tejszínnel, ízesítjük két és fél deka cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval, és felforraljuk. Beleszórjuk a búzadarát, kevergetve felforraljuk, és takarékon két-három percig főzzük, majd belekeverjük a tojássárgáját. Két, hidegvízbe mártott kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle, és a megpirított kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy barack kivételével a barackokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. Ráöntünk öt deci vizet, két-három evőkanál citromlevet és két-három evőkanál cukrot. Felforraljuk, pár percig főzzük, majd kihűtjük, és botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a szőlőlevet és a maradék citromlevet. A félretett baracknak is lehúzzuk a héját, apróra felkockázzuk, és a levesbe szórjuk. Ha szükséges, még keverjünk hozzá cukrot. Hűtőszekrényben legalább egy óra hosszat hűtsük.

Tálalása: Tálaláskor a tányérokba teszünk három-három darab galuskát, rámerjük a levest és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések: