Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 8 db alsó comb, 1 kg kígyóuborka, 1 fej vöröshagyma, só, bors, méz, olaj, kapor, pirospaprika, vaj, leveskocka, ételsűrűsítő, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A húst sóval, borssal vagy csirkefűszerrel megszórjuk, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Előmelegített sütőben harminc percig sütjük, majd pirospaprikával elkevert mézzel bekenve, további tíz-tizenöt percig sütjük. Az apróra vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, rátesszük a felszeletelt uborkát és megpároljuk. Sóval, borssal fűszerezzük, ráöntünk két deci vizet, belemorzsoljuk a leveskockát és felforraljuk. A tejfölben elkeverünk egy kanál ételsűrűsítőt, és csomómentesen az uborkához keverjük. Beleszórjuk a fölaprított kaprot, és ízlés szerint, sóval, borssal, pici cukorral, citromlével fűszerezzük.
Tálalása: Adagonként a tálra terített uborkás mártásra fektetjük a sült csirkét és főtt tésztával - penne, orsó -, kínáljunk hozzá.
2008. június 25., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése