2008. június 22., vasárnap

Rizsfelfújt

Hozzávalók: 1,3 liter tej, 30 dkg rizs, 2 dl tejszín, 15 dkg cukor, 4 zacskó vaníliás cukor, 6 db tojás, 1 db citrom, 5 dkg vaj, zsemlemorzsa.

Elkészítése: A felforralt tejhez adjuk a vaníliás cukrokat, pici sóval ízesítjük és beleöntjük a megmosott, beáztatott, lecsepegtetett rizst. Lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Beleöntjük a tejszínt, és tálra borítva kihűtjük. A tojásfehérjéket tíz deka cukorral kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a tojássárgákat és a citrom lereszelt héját. Összeforgatjuk a rizzsel, vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba öntjük. Előmelegített sütőben, nem túl erős lángon szép pirosra sütjük.

Tálalása: Porcukorral meghintve, bármilyen gyümölcsből készült mártással meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: