2008. június 27., péntek

Sült gyümölcsök

Hozzávalók: 80 dkg idénygyümölcs vagy alaposan lecsepegtetett befőtt, 4 db tojás, 25 dkg liszt, 3 dl édeskés fehérbor, só, olaj, fahéjas porcukor, fogvájó.

Elkészítése: A különböző gyümölcsöt szükség szerint meghámozzuk, kimagozzuk, kicsumázzuk, és diónyi darabokra vágjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a borral, apránként a liszthez adjuk, simára eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a kevés sóval kikevert, kemény habbá felvert tojás fehérjét. A gyümölcsöket villára szúrva megmártjuk a palacsintatésztában, kicsit lecsepegtetjük és bő, forró olajban szép pirosra megsütjük. Papírtörlőn leitatjuk az olajat, és egyenként fogvájót szúrunk bele.

Tálalása: Szépen tálra rendezzük, és fahéjas porcukorral megszórva vaníliaöntettel, vagy savanykás, híg lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés: Készíthetjük virsli darabkákból, ropogós puhára párolt zöldségekből, sajtból, maradék csirke vagy pulykamellből, filézett haldarabkákból is. Akkor valamilyen hozzáillő sós mártást kínáljunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: