A töltelékhez: 10 dkg eperdzsem, 40 dkg tejszínes krémsajt, 15 dkg porcukor, 6 evőkanál liszt, 5 db tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 20 dkg eper.
Elkészítése: A liszttel elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, és a hűtőben pihentetjük harminc percet. A tészta felével kibélelünk egy kivajazott, kilisztezett csatos tortaforma alját, megszurkáljuk villával, majd félkészre megsütjük. A krémsajtot kikeverjük cukorral, vaníliás cukrokkal, liszttel, és egyenként belekeverjük a tojásokat. A kihűlt tortalapot megkenjük az eperdzsemmel. A tortaforma oldalát is kikenjük vajjal, beszórjuk liszttel, és az aljához illesztjük. Kibéleljük a maradék tésztával, beletöltjük a sajtos krémet, és egy óra alatt megsütjük.
Tálalása: Ha kihűlt, a tetejét megrakjuk apróra darabolt eperrel. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése