Hozzávalók: 3 db tojás, 0,5 liter tej, só, cukor, porcukor, liszt, olaj, fahéjas cukor, citrom, 1 kg őszibarack.
Elkészítése: Habosra kikeverjük a tojásokat, két evőkanál cukorral. Belekeverjük a tejet, pici sót és annyi liszttel simára keverjük, hogy sűrű, palacsinta tésztát kapjunk. A barackokat kimagozzuk, lehúzzuk a héját, s citrommal meglocsoljuk. Először porcukorba mártjuk, majd a palacsinta tésztába. Kicsit lecsepegtetjük, majd bő, forró olajban kisütjük.
Tálalása: Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk. Savanykás, híg lekvárt is kínálhatunk mellé.
2008. június 23., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése