2008. március 30., vasárnap

Hagymás, uborkás burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 kígyóuborka, vagy 3-4 db fürtös uborka, 1-2 fej vöröshagyma, só, olaj, ecet.

Elkészítése: A burgonyát sós vízben megfőzzük, lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. Az uborkát almareszelőn lereszeljük, besózzuk, a hagymát nagyon apróra összevágjuk és szintén besózzuk. Összekeverjük a krumplipürét a lecsöpögtetett uborkával és hagymával, sóval, ecettel ízesítjük, és annyi olajat adunk hozzá, hogy egy közepes sűrűségű pürét kapjunk. Lehűtve egyszerre köret és savanyúság.

Megjegyzés: Készíthetjük úgy is, hogy a meghámozott burgonyát kevés sós, olajjal meglocsolt vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük, vagy krumplinyomón átnyomjuk.

Nincsenek megjegyzések: