2008. március 25., kedd

Spenótos borjúrolád

Hozzávalók: 8 db vékony szelet borjúcomb, 50 dkg leveles spenót, 7 dl húsleves, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, reszelt szerecsendió, vaj, 3 dl tejszín, 1-2 evőkanál liszt, citrom.

Elkészítése: Az összezúzott fokhagymát olajon megfuttatjuk, felöntjük egy deci húslevessel, és beletesszük a lecsöpögtetett spenótot. Kevergetve, pár perc alatt megfonnyasztjuk. Szűrőkanálban hagyjuk lecsöpögni. A vékonyra kiveregetett hússzeleteket sóval, borssal, reszelt szerecsendióval beszórjuk, ráhalmozzuk a spenótot, feltekerjük, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Felhevített vajon körbesütjük, majd a zsiradékból kiemeljük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a lereszelt vöröshagymát, felöntjük a maradék húslevessel, és visszatesszük a roládokat. Lefedve pároljuk huszonöt-harminc percig. Ha megpuhult, egy-két evőkanál liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

Tálalása: Enyhén sós vízben kifőtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: