Hozzávalók: 1 kg egy nagy lappá felvágott pulykamell, 6 db alma, 10 dkg mazsola, 10 dkg aszalt barack, 30 dkg natúr krémsajt, 4-6 szál sárgarépa, 2-3 kisebb fej vöröshagyma, 1 dl húsleves, 3 evőkanál méz, pirospaprika, só, bors, vaj, majoránna.
Elkészítése: A húslapot sóval, borssal bedörzsöljük, rásimítjuk a sajtkrémet és ráhalmozzuk a megmosott, lecsepegtetett, apróra vágott aszalt barackot, mazsolát és két meghámozott, kicsumázott, kockákra vágott almát. Megszórjuk kevés majoránnával, feltekerjük a húst, cérnával körbekötözzük, és vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük. Köré rakjuk a hasábokra vágott sárgarépát, négyfelé vágott vöröshagymát, négy darab cikkekre vágott, kicsumázott almát, és ráöntjük a levest. Előmelegített sütőben, nem a legerősebb lángon, letakarva ötven-hatvan perc alatt megsütjük. Összekeverjük a mézet a pirospaprikával, sóval, borssal és a húst bekenjük vele. A sütőbe visszatéve, fedő nélkül húsz-harminc perc alatt szép pirosra megsütjük.
Tálalása: Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük és a sült almával, répával és hagymával tálaljuk.
Köretnek: Vajas burgonyapürét vagy párolt rizst adhatunk hozzá.
2008. március 18., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése