2008. március 25., kedd

Pirított burgonya tükörtojással

Hozzávalók: 4 db tojás, 80 dkg burgonya, 15 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, bors.

Elkészítése: A burgonyát héjastól húsz-huszonöt percig főzzük. Leszűrjük, lehúzzuk a héját és felkarikázzuk. A szalonnát először vékonyan felszeleteljük, majd vékony csíkokra vágjuk és kisütjük. Pár kanál olajat hozzátéve, beletesszük a burgonyát. Tíz-tizenöt percig sütögetjük, majd hozzákeverjük a felkockázott vöröshagymát, és megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Kevés olajon a tojásokból tükörtojást sütünk. Megsózzuk, megszórjuk borssal, és a pirított hagymás burgonyára fektetjük.

Friss salátát kínáljunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: