2008. március 22., szombat

Spenóttal töltött szűzpecsenye

Hozzávalók: 2 db nagyobb szűzpecsenye, 1 csomó snidling, 1-2 gerezd fokhagyma, 25 dkg mirelit vagy 50 dkg friss spenót, olaj, reszelt szerecsendió, 1 doboz zöldfűszeres krémsajt, 2 dl tejszín, 4-6 vékonyszelet bacon szalonna.

Elkészítése: A hentest megkérjük, hogy szúrja fel a húst, vagy mi a fakanál nyelével óvatosan üreget készítünk a hús közepébe. Olajon vagy vajon megfuttatjuk az apróra vágott vagy összezúzott fokhagymát, rátesszük a felengedett vagy leforrázott, lecsepegtetett spenótot, összeforraljuk, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és hozzákeverjük a krémsajtot. Óvatosan beletöltjük a húsba, körbetekerjük bacon szalonnával. Felforrósított olajon körbesütjük a húst, aláöntünk egy kevés húslevest, majd közepes hőfokon, sűrűn forgatva megpároljuk. Ha szükséges, húslevest öntünk még alá. Ha a hús megpuhult, kivesszük, a visszamaradt pecsenyelevet ételsűrűsítővel vagy kevés liszttel elkevert tejszínnel besűrűsítjük. Pár percig forraljuk, ha szükséges utánízesítjük.

Tálalása: A felszeletelt szűzpecsenyéket krokettel és a mártással kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: