Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1-2 fej vöröshagyma, só, bors, napraforgóolaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése: A meghámozott, fölkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kicsit állni hagyjuk, majd összetörjük - nem pépesre -. Az apróra vágott hagymát olajon aranysárgára pirítjuk, majd a burgonyához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Kiolajozott serpenyőt megszórunk zsemlemorzsával, és beletesszük a hagymás törtburgonyát. Kanállal lenyomkodjuk, és közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tálalása: Cikkekre vágva, forrón tálaljuk.
Megjegyzés: Készíthetjük úgy is, hogy a párolt hagymához hozzákeverjük a villával, durvára összetört burgonyát.
2008. március 30., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése