2008. március 15., szombat

Szalonnás-sajtos tekercs

Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, vagy szép sovány combszelet, 10 dkg feta sajt, 4 szelet bacon szalonna, 1-2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3-4 szál sárgarépa, 1-2 db leveskocka, 1 db chilipaprika, 2 doboz nagy szemű bab, 4 db paradicsom, só, bors, olaj, rozmaring.

Elkészítése: A húst vékonyra kiklopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, és egy hasáb sajtot fektetünk rá. Szorosan feltekerjük, és a vékony szalonna szelettel körbetekerjük. Megtűzzük hústűvel vagy fogvájóval. Felhevített olajon tíz-tizenkét perc alatt körbesütjük, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát az összezúzott fokhagymát, és pár percig együtt sütjük. Hozzáöntünk három deci vizet és másfél deci paradicsomlevet, belemorzsolunk egy-két leveskockát és felforraljuk. Beleteszünk egy kis chilipaprikát, és fedő alatt megpároljuk. Mielőtt megpuhul teljesen a hús, beleöntjük a babot és a lehúzott héjú, kimagozott, felkockázott paradicsomot. Rozmaringgal, sóval, borssal, ecettel ízesítjük.

Tálalása: Burgonyapürét kínáljunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: