2008. március 15., szombat

Kolbásszal töltött dagadó

Hozzávalók: 1-1,5 kg sovány dagadó, 2 szál sütnivaló kolbász, 1 db szikkadt zsemle, 1 db tojás, só, bors.

Elkészítése: A felszúrt húst kívül belül sóval, borssal bedörzsöljük. A kolbászról lehúzzuk a bőrét, összegyúrjuk, mint a darált húst, hozzákeverjük a beáztatott, kifacsart zsemlét, és a tojást. Összedolgozzuk, egy csipetnyi szódabikarbónát adunk hozzá, és megtöltjük a húst. Kiolajozott tűzálló tálba fektetjük, aláöntünk vizet, és lefedve hatvan percig sütjük. Meglocsoljuk a levével, és kitakarva, erős lángon húsz-harminc perc alatt megsütjük.

Tálalása: Párolt savanyú káposztát és sós vízben főtt burgonyát adjunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: