Hozzávalók: 3-4 fej vöröshagyma, 3 db tojás, 1 dl tej, 10-15 dkg liszt, sütőpor, zsemlemorzsa, olaj, só, bors.
Elkészítése: A felvert tojásokat sóval, borssal ízesítjük, összekeverjük a késhegynyi sütőporral elkevert liszttel, és hozzáadjuk a tejet. Palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk. Húsz-harminc percig hagyjuk állni. A hagymát nyolc-tíz milliméter vastagságúra szeleteljük, utána karikákra bontjuk. A megkevert tésztába mártjuk a hagymakarikákat, utána zsemlemorzsába forgatjuk Kisebb adagokban, forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a zsírt leszívja róla.
Tálalása: Főtt vagy sült húsok mellé, önállóan különböző ízesítésű mártásokkal kínáljuk.
2008. március 23., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése