2008. március 26., szerda

Sertésszelet tejszínes hagymamártásban

Hozzávalók: 8 db kisebb szelet sertéscomb, vagy sovány tarja, 80 dkg kisebb fejű vöröshagyma, 3 dl tejszín, olaj, pirospaprika, só, fehér bors, petrezselyem.

Elkészítése: A vöröshagymát felszeleteljük, és felforrósított olajon, nem erős tűzön, kevergetve húsz-huszonöt perc alatt megpároljuk. Ráöntjük a tejszínt, pár percig főzzük, majd sóval, borssal ízesítjük. A hússzeletek mindkét oldalát forró olajon megsütjük. Sóval, borssal, pirospaprikával megszórjuk, és tűzálló tálba fektetjük. Rásimítjuk a tejszínes hagymát, és előmelegített sütőben 200 °C-on, harminc perc alatt megsütjük.

Tálalása: Sós vízben főtt burgonyát kínáljunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: