2008. március 25., kedd

Húsvéti tortakoszorú

Hozzávalók: 25 + 5 dkg vaj, 25 dkg cukor, 30 dkg liszt, 4 csomag vaníliás cukor, pici só, 5 db tojás, 5 dkg étkezési keményítő, 1 zacskó sütőpor, 20 dkg eperlekvár, 50 dkg tehéntúró, 1 zacskó vaníliás ízű krémpor, 2 dl tej, 2 zacskó habfixáló, 5 dl tejszín, 15 dkg mogyorós grillázs, pár szem, színes tojáscukor.

Elkészítése: Húsz deka cukrot, két zacskó vaníliás cukrot és huszonöt deka vajat simára kikeverünk. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd négy evőkanál tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral, keményítővel, pici sóval elkevert lisztet. A maradék vajjal kikent, liszttel beszórt koszorú- vagy őzgerinc-formába öntjük. Előmelegített sütőben nem túl erős lángon megsütjük, - kb. 40 perc -. Kicsit pihenni hagyjuk, majd rácsra borítva kihűtjük. Ha kihűlt, keresztben háromfelé vágjuk. A túrót habosra kikeverjük a másfél deci tejjel kikevert krémporral. A habfixálót a maradék cukorral és két zacskó vaníliás cukorral elvegyítjük, belekeverjük a tejszínbe, és felverjük. Összeforgatjuk a túrókrémmel, amiből keveset nyomózsákba töltünk, a díszítéshez. Az alsó tésztalapra rákenjük a lekvárt, majd a tetejére simítjuk a túrókrém egyharmadát. Ráborítjuk a második tésztalapot, megkenjük a maradék krém felével, és ráillesztjük a harmadik tésztalapot. Bevonjuk a maradék túrókrémmel, és beszórjuk az összetört grillázzsal. A félretett habból rózsákat nyomunk rá, amibe színes cukortojásokat ültetünk.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.

Nincsenek megjegyzések: