2008. március 20., csütörtök

Tojás mustármártásban

Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 80 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, olaj, 3 dl húsleves, 3 dl tej, 2 evőkanál mustár, só, bors, zöldpetrezselyem.

Elkészítése: A meghámozott, felkockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Öt deka vajjal és egy deci tejjel simára kikeverjük. A vöröshagymát vékonyán felszeleteljük, lisztben megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Konyhai törlőpapírra szedjük. Öt deka vajat felmelegítünk, beleszórjuk a maradék lisztet, és fehéredésig pirítjuk. Felengedjük a húslevessel és két deci tejjel. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd belekeverjük a mustárt.

Tálalása: A burgonyapürét tányérokra szedjük, rátesszük a félbevágott tojásokat, beborítjuk a mustáros mártással, és megszórjuk a sült hagymakarikákkal.

Nincsenek megjegyzések: