2008. július 12., szombat

Egészben sült süllő

Hozzávalók: 2 db süllő - 1-1,5 kg -, olaj, 80 dkg burgonya, 5 dkg vaj, petrezselyem, 2 db citrom, 2 evőkanál liszt, só, 2-3 dl tartármártás.

Elkészítése: A halak pikkelyét lekaparjuk, törzsét a gerinc közelében nyolc-tízmilliméterenként beirdaljuk, kívül-belül sóval alaposan bedörzsöljük. Két végét megfogjuk, a háta felé hajlítva kifli alakúra alakítjuk és a nyakán s farkán átszúrt, kihegyezett hurkapálca segítségével rögzítjük. Mindkét oldalát belisztezzük, majd forró olajban először az egyik, majd a másik oldalát szép ropogós pirosra sütjük. Az összevágott petrezselymet a vajban kissé megpirítjuk, és benne a megfőtt, kockára vagy hasábra vágott burgonyát átforgatjuk.

Tálalása: Tálaláskor a körettel tálra rendezzük, szájába díszítésként citromot teszünk, és tartármártással kínáljunk.

Nincsenek megjegyzések: