2008. július 14., hétfő

Majonézes csirkekocsonya

Hozzávalók: 2 db kicsontozott csirkemell, 2 db kukoricakonzerv, 1 nagy fej lilahagyma, 1 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 csokor zöldpetrezselyem, 2 evőkanál zselatin, ízlés szerint só, bors.

Elkészítése: A megfőtt és kicsontozott csirkemellet felaprítjuk, hozzákeverjük a kukoricát és a finomra vágott hagymát és a zöldpetrezselymet. A majonézhez hozzákeverjük a tejfölt, ízesítjük, a zselatint a tejszínnel simára keverjük, átszűrjük a majonézes tejfölbe és az egészet a kukoricás csirkével alaposan összeforgatjuk. Hideg vízzel kiöblített formába - őzgerinc, vagy kuglóf legyen -, öntjük.

Tálalása: Tálaljuk salátalevéllel bélelt tálcára. A tetejét díszíthetjük felszeletelt főtt tojással, darált piros lazaccal, vagy a fantáziánk szerint.

Nincsenek megjegyzések: