2008. július 29., kedd

Darált húsos burgonya

Hozzávalók: 6 db nagyobb burgonya, 50 dkg darált hús - sertés- vagy marhaús -, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál paradicsompüré, 1 doboz hámozott paradicsom, 3 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt sajt, zsír vagy olaj, só, bors.

Elkészítése: A felhevített olajon fehéredésig pirítjuk a darált húst, rátesszük az apróra felkockázott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, és rövid ideig, kevergetve együtt sütjük. Beleöntjük a paradicsompürét, lepirítjuk és belekeverjük a paradicsomkonzervet. Sóval, borssal ízesítjük, és tíz-tizenöt percig pároljuk. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk, és kizsírozott vagy olajjal kikent tűzálló tálba tesszük. A húsos masszát a burgonyákon elosztjuk, és bekenjük a fele reszelt sajttal elkevert tejföllel. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és 200 °C-on tizenöt-húsz perc alatt szép pirosra megsütjük.

Tálalása: Adagonként tányérokra szedjük és kovászos, vagy csemegeuborkával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: