2008. július 18., péntek

Pulykabatyu baconmártásban

Hozzávalók: 8 szelet pulykamell, 1 csokor zsálya, 20 dkg bacon szalonna, 20 dkg koktélparadicsom, 6 evőkanál olívaolaj, balzsamecet, 1 dl húsleves, 1,5 dl száraz fehérbor, 2-3 evőkanál méz, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál vaj, 1 zacskó gnocchi - krumplinudli -, só, bors.

Elkészítése: A hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, sóval, borssal megszórjuk, és egy zsályalevelet teszünk az egyik felére. Ráhajtjuk a húst, és a tetejére is teszünk egy zsályalevelet, amit kicsit rányomkodunk. A szalonnát felkockázzuk. és egy evőkanál olajon ropogósra sütjük, hozzáadjuk a maradék zsályát, és a félbevágott koktélparadicsomokat. Pár perc alatt átpirítjuk, majd szűrőkanállal kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz öntjük a maradék olajat, felforrósítjuk. és a pulykabatyuk mindkét oldalát három-három perc alatt megsütjük, majd kivesszük azokat. A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük a levessel, két-három evőkanál balzsamecettel és a borral, s együtt felforraljuk, Hozzáadjuk a mézet, és állandó kevergetés mellett tovább forralva egy-két percig főzzük, majd étkezési keményítővel besűrűsítjük. Beletesszük a húst és a szalonnás paradicsomot, amennyiben szükséges ízesítjük sóval, borssal.

Tálalása: Egybeforralva a felhevített vajon aranybarnára sütött gnocchival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: