2008. július 29., kedd

Sült bőrös sertéscomb

Hozzávalók: 1,5 kg bőrös sertéscomb, 1 kg kifliburgonya, 5 közepes fej vöröshagyma, 2 db chilipaprika vagy hegyes erős paprika, 3-4 evőkanál zsír, 1 doboz darabos ananász, 1,80 kg savanyú káposzta, 1 db babérlevél, 2 db szegfűszeg, teáskanál borókabogyó, 4 evőkanál méz, 1,2 dl sör, só. bors.

Elkészítése: A megmosott húst leszárítjuk, majd a bőrét kockásra vagy rombuszalakúra bevagdossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Egyenletes bekenjük a sörrel elkevert mézzel. Kizsírozott tepsiben, kevés vizet aláöntve, előmelegített sütőben, letakarva, 175 °C-on sütjük ötven percig. A zsíron megpirítjuk a felkockázott burgonyát és a vékonyán felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk az ananászt a levével együtt, belekeverjük a kimosott savanyú káposztát, babérlevéllel, borókabogyóval, szegfűszeggel, sóval és az erős paprikával fűszerezzük. A húst kivesszük a tepsiből, beleöntjük az ananászos, hagymás, káposztás burgonyát, ráfektetjük a húst és visszatolva, ugyanazon a hőmérsékleten sütjük tovább ötven percig. Tizenöt-húszpercenként a mézes sörrel megkenjük. A sütőt 225 °C-ra állítjuk, és a combot húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük.

Tálalása: Kicsit pihentetjük, hűtjük, majd felszeletelve az ananászos-káposztás burgonyával tálaljuk. Frissen aprított zöldpetrezselyemmel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: