2008. július 18., péntek

Libacomb pékné módra

Hozzávalók: 4 db szép nagy libacomb, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 db kisebb fej vöröshagyma, majoránna, 2 dl húsleves, zöldpetrezselyem, 1 kg burgonya.

Elkészítése: A libacombokba, a csontoknál egy-egy fél gerezd fokhagymát dugunk. Bedörzsöljük sóval, borssal, megszórjuk majoránnával, és bőrös oldalukkal lefelé tűzálló tálba fektetjük. Aláöntünk két deci húslevest, köré tesszük a maradék fokhagymát, és lefedve előmelegített sütőben, nem túl erős lángon hatvan-nyolcvan perc alatt majdnem puhára pároljuk. Nagyobb tepsibe fektetjük a combokat, bőrükkel felfelé, ha vastag rajta a zsírréteg, sűrűn vagdossuk be a bőrt. Mellé tesszük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát és a cikkekre vágott hagymát, kicsit megsózzuk, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, pecsenyelével meglocsoljuk, és fedetlenül, sütés közben a hagymás burgonyát megforgatva, harminc-negyven perc alatt ropogósra megsütjük.

Tálalása: Párolt vöröskáposztát vagy savanyú káposztát kínáljunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: