2008. július 17., csütörtök

Havas hegycsúcs

Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 16 dkg porcukorkb. 3 evőkanál keserű kakaó, 20dkg olvasztott margarinkb., 2 dl tej, 3 tojásfehérje, 5 dkg porcukor, 15-20 dkg kókuszreszelék.

Elkészítés: A kekszet, porcukrot, kakaót összrkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és annyi tejet, hogy formázható legyen. Gőz fölött felverjük a tojásfehérjét porcukorral, majd hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, hogy összeálljon (15-20dkg).A citromfacsaró hátulját kibéleljük folpackkal vagy nejlonzacskóval, ebbe teszünk egy teáskanálnyi kókuszmasszát, majd telerakjuk kekszmasszával. A kiskanállal jól belenyomjuk az egészet a formába, amiből a zacskó, ill. folpack kihúzásával könnyen kivehetjük.

Nincsenek megjegyzések: