2008. július 17., csütörtök

Kacsamell konyakos mártással

Hozzávalók: 2 db kacsamell, 4 dl szárnyas húsleves, só, bors, majoránna, olaj, 3-4 evőkanál konyak, 1 dl tejszín, ételsűrűsítő.

Elkészítése: A kacsamell húsos részét sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük, és kicsit állni hagyjuk, hogy a fűszerek átjárják. Felhevített olajon, bőrös felével lefelé tíz-tizenöt percig erőteljesen sütjük, majd megfordítjuk. Sóval, borssal megszórjuk, és alacsony hőfokon húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük. Közben többször megforgatjuk. Ha megsült, alufóliába csomagoljuk. A zsírt kiöntjük a serpenyőből, és beleöntjük a konyakot, a tejszínt és a levest, majd összeforraljuk, az ételsűrűsítővel besűrűsítjük, miközben sóval, borssal ízesítjük.

Tálalása: Tálaláskor a felszeletelt kacsamelleket meglocsoljuk a mártással, röstit és vajas, párolt kelbimbót vagy más zöldséget kínáljunk hozzá.

Megjegyzés: Esetleg röstit és ecetes szilvát is kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: