2008. július 18., péntek

Tejszínes szűzérmék

Hozzávalók: 2 db egész szűzpecsenye, 60 dkg apró burgonya, 4-5 szál sárgarépa, zöldpetrezselyem, 5-6 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2-3 dl tyúkhúsleves, 3 dl tejszín, 5 dkg mandulapehely, 1 evőkanál vaj, só, bors.

Elkészítése: A meghámozott apró burgonyákat és a felkockázott sárgarépát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. Főzhetjük só helyett ételízesítővel vagy húsleveskockával is, jobb íze lesz. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Három deka felhevített vajon fehéredésig pirítjuk a lisztet, felöntjük a levessel és a tejszínnel, besűrűsítjük, és beleszórjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet. A felszeletelt szűzpecsenyét forró vajon, erős lángon pírosra sütjük, s közben sóval, borssal megszórjuk. A visszamaradt zsiradékon átsütjük a főtt burgonyát és a répát.

Tálalása: Tálaláskor a tányérra locsolunk egy kevés mártást, rátesszük a hússzeleteket, mellé tesszük a vajban átsütött burgonyát és répát. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: