2008. július 18., péntek

Tonhalas masnitészta

Hozzávalók: 40 dkg masnitészta - farfalle -, 1 fej vöröshagyma, 1db paradicsom, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 evőkanál liszt, 2 dl húsleves, 2 dl tejszín, 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb doboz tonhal natúr lében, 1 db citrom, igény szerint só, bors.

Elkészítése: A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, kevergetve fehéredésig pirítjuk, felengedjük a húslevessel és tejszínnel. Felforraljuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Belekeverjük a kicsit széttördelt halat, és együtt átmelegítjük. Belekeverjük az enyhén sós vízben, megfőzött tésztát.

Tálalása: A lehúzott héjú, kimagozott paradicsomot apró kockákra vágjuk, és tálaláskor megszórjuk vele a halas tésztát. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Megjegyzés: A hal sok telítetlen zsírsavat és jódot tartalmaz, ezért minél gyakrabban fogyasszunk halat. Karbantartja a szívet és a pajzsmirigyet. Nemcsak sülve, főzve készíthetjük, hanem különböző képen kikeverve finom szendvicskrémet készíthetünk belőle.

Nincsenek megjegyzések: