Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kefir, 1 dl étolaj, 5 dkg élesztő, 1 ráma margarin, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál só, 1 tojás a kenéshez
Először a margarint habosra keverem egy ek. sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással. Só nem kell bele. Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges a kefírből többet teszek, vagy tejföllel pótolom. A tésztát 8 egyenlő részre vágom. Egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtok és kiteszem oldalra a nyújtódeszka szélére. Megkenem a sós margarin negyed részével. Egy másik kerek lappal beborítom. Négyfelé vágom, és még minden cikket háromfelé. Szorosan feltekerem, s ritkásan tepsibe teszem. Tojással megkenem. Tetejére tetszés szerint köményt, reszelt sajtot vagy szezámmagot lehet szórni. Egy óra hosszat pihentetem, utána előmelegített sütőbe 200 fokon, 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.
2008. december 24., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése