Hozzávalók: 1/2 kg darált hús, 1/2 kg száraztészta (csavart, csô), 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tej, 10 dkg sajt, 2 evôkanál olaj, só, bors, ôrölt kömény, pirospaprika.
Elkészítés: A darált húst egy nagyobb lábosba téve, az olajon gyakran kevergetve megpirítjuk, majd hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott vöröshagymát. Ízesítjük sóval, ôrölt borssal, köménnyel, egy evôkanál pirospaprikával, majd felöntjük a tejjel. Alaposan összekeverjük, majd amint felforrt, hozzáöntünk egy liter vizet. Beletesszük a száraztésztát, és ennek megpuhulásáig néha megkevergetve fôzzük. Mire elkészül, a tészta a folyadékot magába szívja. Elkészíthetô olyan változatban is, hogy ezután betesszük a sütôbe, és egy kis sajtot ráreszelve megpirítjuk.
2008. december 9., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése