2008. december 22., hétfő

Tejszínes gombás füstölt csülök

Hozzávalók: 1 füstölt hátsó csülök, 8-10 félcenti vastag füstölt szalonna, 3-4 vöröshagyma, 30-40 dkg csiperke, bazsalikom borsikafű, kakukkfű, só, őrölt bors, majoránna, 4 dl főzőtejszín.

A csülköt (kuktában) puhára főzzük. Kihűlés után kicsontozzuk, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, és szeletelni tudjuk. Legjobb előző nap ezt megtenni. A szalonnaszeleteket zsírjában kiolvasztjuk (a szalonnára nincs szükségünk utána), a csülökszeleteket gyorsan átsütjük, mindkét oldalukat megpirítjuk benne. A maradék zsírban megtisztított félkarikára vágott hagymát megfonnyasztjuk, beletesszük a szeletekre vágott gombát, mikor megpuhul, a fűszerekkel megszórjuk. Tejszínnel felöntjük, egyet forralunk rajta, és kész is van. Krumplipüré illik hozzá köretnek.

Nincsenek megjegyzések: