Hozzávalók: majoranna, 1 db egész pulyka, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 1 dl étkezési olaj, 2 db vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem, 2 db szikkadt zsemle, 3 dl tej, só, 30 dkg pulykamáj, 15 dkg gomba, 2 db tojás, 5-10 dkg szalonna, fekete bors, 2 db alma.
Egy evőkanálnyi olajon megpirítunk egy evőkanálnyi finomra reszelt vöröshagymát. Beleteszünk 15 dkg apróra vágott gombát és sóval, törött borssal ízesítve addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor a tűzről levéve belekaparjuk a pulyka máját, és összegyúrjuk két tejben áztatott, kinyomkodott zsemlével, két tojással, sóval, törött borssal, egy csokor apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és egy kiskanálnyi majoránnával. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a pulyka hasüregét, majd összetűzzük (esetleg összevarrjuk). A szárnyas melléről a bőrt felhajtjuk, húsát párhuzamosan, 2 mm-es közökben bevágjuk és a vágatokba felváltva tűzünk hajszálvékony szalonnaszeletet, illetve almaszeletet. A bőrt visszahajtjuk. Kívülről megvajazzuk, és a pulyka többi részét - ahol nem éri szalonna - megsózzuk. Beáztatott cserépedénybe fektetjük, és a fedőt rátéve, a pulyka nagyságától függően 3-4 órán át, sütjük.
2008. december 7., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése