2008. december 22., hétfő

Csirkemell májjal és gombával takarva

Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, tetszőleges ízesítésű fűszerkeverék, vagy só bors, 1 csokor petrezselyem, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 3 ek. Zsemlemorzsa, 15 dkg sonka, 2 dl tejföl, 20-20 dkg csirkemáj és csiperkegomba, 15 dkg reszelt sajt.

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és fűszerezve kivajazott tűzálló tálba rakjuk. A májat a tisztított gombával petrezselyemmel, vöröshagymával és fokhagymával ledaráljuk. Az egyik tojással és zsemlemorzsával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Egyenletesen a húsra kenjük, sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a sajt nagy részével összekeverjük, és a rakottasra kenjük. Közepesen meleg sütőben kb. 35 percig sütjük. Ekkor a többi sajtot is rászórjuk, és még kb. 10 percig továbbsütjük.

Nincsenek megjegyzések: