2008. december 22., hétfő

Szűzérmék bacon köntösben tejfölös burgonyával

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg szűzpecsenye. só, bors, 1 evőkanál olaj, 30 dkg szeletelt bacon, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 12 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 1 db paradicsom, 10 dkg gomba, 2-3 dl tejföl, 1 csomag petrezselyemzöld, 8 db burgonya, 3 db különböző színű kaliforniai paprika.

A szűzérméket tenyérrel lazítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd bacon szeletekkel körbetekerjük. Felhevített olajban sütni kezdjük.

Kanálnyi vajat olvasztunk, és megpirítjuk benne a felszeletelt lila- és vöröshagymát. Sózzuk, majd felszeleteljük a gombát. Trikolor kaliforniai paprikát szeletelünk, és petrezselymet aprítunk, amiket a gombához keverünk, és összepárolunk. Ízesítjük sóval, borssal. Felkockázott paradicsomot, és apróra vágott fokhagymát adunk még hozzá.

Héjában megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, majd karikákra vágjuk, és a zöldségekhez adjuk. Bőségesen meglocsoljuk tejföllel, és összeforraljuk. (Készíthetünk belőle akár tepsis burgonyát is, ha reszelt sajtot szórunk rá, és a sütőben megsütjük..)

A kész köretet egy tányérra halmozzuk, és az átsült, kellően kemény hússzeleteket ráhelyezzük. Petrezselyemmel, kaliforniai paprikával és póráhagymával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: