Hozzávalók: 30 dkg étcsokolade 1,5 dl habtejszin 40 dkg mascarpone krémsajt 3 dl erős feketekave 24 db babapiskota 3 cl konyak 30 dkg eper porcukor
A csokit kisebb darabokra tordeljuk, es egy uvegtalkaba tesszuk. Kisebb labosban vizet forralunk, majd fole tesszuk a talkat, es a goz folott megolvasztjuk a csokoladet. A habtejszint habverovel nem tul kemenyre felverjuk, majd a mascarponeval es a hig csokoladeval osszeforgatjuk. A meleg kavet konyakkal es izles szerinti cukorral elkeverjuk. Egy kerek tortatalat elokeszitunk, es negyszog alakban lerakunk ra 12 kaveba martott babapiskotat. A tesztakat nem kell elaztatni, csak belemartani a kaveba , es kivenni. A csokolades mascarrpone felet rakenjuk, majd rarakjuk a maradek kremet, es egy orara hutobe, de nem fagyasztoba teszuk. Talalas elott az epreket megmossuk, es leszaritjuk. Mindegyik szemet felbevagjuk, es surun megrakjuk veluk a tiramisu tetejet. Jó tanacs : Meg kulonlegesebb lesz a tiramisu, ha a csokolades mascarponehez egy kis adag kavekremlikort is keverunk.
2008. december 22., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése