2008. december 31., szerda

Pozsonyi kifli

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, 25 dkg vaj, 2 dl cukor, 2 db tojássárgája, 2 dl tejföl, só,
Töltelékhez: 20 dkg darált dió vagy mák, 20 dkg cukor, fél citrom leve.

Elkészítése: A vajat a cukorral és a tojás sárgájával kikeverjük, s közben az élesztőt is belemorzsoljuk, illetve a tejfölt is hozzáadjuk. A végén beleszórjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát. Kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A kiszaggatott tésztába tesszük majd a tölteléket úgy, hogy a szélére nem teszünk, mert ott nyomkodjuk össze a tésztát. A töltött kiflik tetejét megkenjük felvert tojással, és tepsibe tesszük. Kicsit pihentessük a tésztát, majd rakjuk be 200 fokos sütőbe 25 percre. A töltelék lehet bele dió, mák, ízlés szerint válogathatjuk.

Nincsenek megjegyzések: