Hozzávalók
10 dkg mazsola, 4 evőkanál rum, 8 db kifli, 7 dl tej, 1 citrom héja, 1 vaníliarúd, 4 db tojás, 8 dkg kristálycukor, 1+2 evőkanál margarin, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 4 alma, 12 dkg darált mák,5+5 dkg porcukor, ½ kiskanál fahéj, 2 evőkanál baracklekvár.
Elkészítése
A mazsolát leöntjük és meglocsoljuk rummal. A kifliket ujjnyi vastag karikára vágjuk,mélyebb tápba szórjuk. Felforraljuk a tejet a citromhéjjal, a felhasított vaníliarúddal és a belőle kikapargatott péppel. A tojások sárgáját fehérre-habosra keverjük a kristálycukorral, hozzászűrjük-keverjük a tejet, összeforrósítjuk, a kiflire öntjük, és 15-20 percig puhulni hagyjuk. Kikenünk 1 ek.margarinnal és zsemlemorzsával beszórunk egy négyszögletes sütőedényt. Az almákat meghámozzuk, a mákot összekeverjük 5 dkg porcukorral és fahéjjal. A kifli felét a tálba terítjük, megszórjuk a mák felével és a mazsolával, majd a tetejére gyaluljuk az almákat. Megszórjuk a maradék mákkal, betakarjuk a maradék kiflivel, és a tetejére tördeljük a maradék 2 ek.margarint. 200 fokonra előmelegített sütőben ropogósra sütjük. (30 perc.) A tojásfehérjét 1 csipetnyi sóval, majd 5 dkg apránként hozzáadott porcukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a baracklekvárt, a rakottas tetejére simítjuk, és további 10 percig sütjük. Langymelegen, nagyobb kockára vágva tálaljuk. Felforrósított gyümölcsdzsemet, kompótot kínálunk hozzá.
2008. december 21., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése