2008. december 9., kedd

Szecsuáni csirke

Hozzávalók: 70 dkg kicsontozott csirkehús, 20 dkg gomba, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg fehérrépa, 5 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 dl szójaszósz, 1 dl ketchup, 1/2 szerecsendió, só, bors, 2 dl olaj.

Elkészítés: A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket gyufaszál vékonyságúra szeleteljük. A zöldségeket az olajon kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkehúst, a szójaszószt, a ketchupot és a fűszereket. Együtt még további 15 percig pároljuk. Ha elkészült, 1/2 kg kifőtt, vékony, hosszú tésztával összekeverjük, vagy rizst készítünk mellé.

Nincsenek megjegyzések: