Hozzávalók: 50 dkg alma, 25 dkg fehér kenyér, 10 dkg cukor, 6 dkg mazsola, 6 dkg darált dió, 1 citrom leve és héja, 5 dl tej, 2 tojás, 2 ek. vaj, 1 ek. porcukor.
A kenyeret vékonyan felszeleteljük, és levágjuk a héját. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és vékony cikkekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk, majd az aljába egy réteg kenyeret fektetünk, rá egy réteg alma kerül, majd megszórjuk a mazsolával, cukorral, dióval, citromhéjjal és citromlével. Addig folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók. A legfelső réteg kenyér legyen. A tojást összekeverjük a tejjel és a cukorral, majd a kenyér tetejére locsoljuk. A vajat kis darabokra vágjuk, és megszórjuk a tetejét, majd sütőben ropogósra sütjük.
2008. november 3., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése