2008. november 24., hétfő

Szalonnás-húsos rakott tészta

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéscomb, 10 dkg szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 50-75 dkg tészta (lehet spagetti vagy orsó), 5 dl főzőtejszín, só, bors, oregánó, majoranna, ételsűrítő (vagy habarás), kb. 15 dkg sajt a tetejére.

Elkészítés:
A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre sütjük. Beletesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az oregánóval és majorannával, jó sok fűszert elbír. Kb. 10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, és besűrítjük. A tésztát kifőzzük, és a húsos raguval együtt beleöntjük egy magas falú, kb. 25x35 cm-es tepsibe. Sajtot reszelünk a tetejére, és forró sütőbe tesszük kb. 10 percre, amíg a sajt megpirul rajta.

Nincsenek megjegyzések: