2008. november 24., hétfő

Pirogi

Hozzávalók: 1/2kg burgonya, 1/2kg liptoi túró, 5 fej vöröshagyma, 1/2 kg finomliszt, 2dl tejföl, 1db tojás só, bors, pirospaprika, olaj.

Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd megpirítjuk olajon, félretesszük. Megfőzzük a burgonyát, majd összetörjük. Kettéválasztjuk 2/3-1/3 arányban. A kevesebbikhez hozzákeverjük a túrót, és 3 evőkanálnyit a vöröshagymából, szórunk bele pirospaprikát. sózzuk óvatosan, borsozzuk. Ez lesz a töltelékünk. A maradék burgonyához hozzákeverjük a lisztet, tojást és gombóctésztához hasonló állagúra gyúrjuk. Kinyújtjuk fél cm vékonyságúra, 10cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Megtöltjük a töltelékkel, félbehajtjuk, elnyomkodjuk a félköríves oldalakat és sós, forró vízben kifőzzük. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, megforgatjuk a pirított hagymában és forrón, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: