Hozzávalók: 4 személyre: 1 nagy padlizsán (40 dkg), 50 dkg burgonya, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek. olívaolaj, 35 dkg darált hús, 1 mk. szárított kakukkfű, 2 nagy paradicsom, 2 ek. vaj+ a formához 2 ek. liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 1 tojás, 1 csipet reszelt szerecsendió
A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, és 1 cm vastag, hosszanti szeletekre vagy karikákra vágjuk. A szeleteket besózzuk, és 20 percig pihentetjük. A burgonyát megmossuk, héjában kb. 15 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A padlizsánszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk az olajat, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Kiszedjük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a darált húst a hagymával és a fokhagymával. Sóval, kakukkfűvel, borssal ízesítjük. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, és hasonló szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és cserépszerűen belefektetjük egymás után a padlizsánt, a paradicsomot, a burgonyát, a darált húst. Addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tejjel és összeforraljuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd beledolgozzuk a tejfölt, a tojást, és sóval, szerecsendióval ízesítjük. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A mártást a rakottasra öntjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.
2008. október 24., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése