2008. november 24., hétfő

Kekszes krémes

Hozzávalók: 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 1,5 csomag vanília puding, 2 tojás, 7 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 12 dkg margarin, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin.

Elkészítés: Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá való krémet. A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is. Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe.
Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések: