Hozzávalók: egy nagyobb fej karfiol, 40 dkg darált sertés-, vagy nem túl száraz szárnyashús, 1 tojás ,2 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, só, bors, morzsolt majoránna, zsír a tál kikenéséhez.
Szedje le a karfiolról a leveleket és vágja ki a torzsát, de a karfiolfejet hagyja egészben. Sós vízben főzze 5-10 percig, úgy, hogy kicsit megpuhuljon, de ropogós is maradjon. Amíg a karfiol félig megfő, elkészülhet a varázsmassza: gyúrja össze a húst a tojással, a liszttel, az apróra vágott hagymával és a fűszerekkel. Zsírozzon ki egy tűzálló tálat, állítsa a közepére a lecsöpögtetett karfiolt, majd egyenletesen borítsa be a hússal, vizes kézzel szépen simítsa el rajta a masszát. Előmelegített sütőben a közepesnél erősebb lángon süsse kb. egy órán át. Tálalja cikkekre vágva, köretként adjon hozzá héjában sült burgonyát, és ízlés szerint majonézt és citromszeleteket.
2008. november 24., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése