2008. november 24., hétfő

Pingvin szelet

Hozzávalók:
A piskótához: 1 csomag sütőpor, 3 dkg kakaópor, 16 dkg finomliszt, 3 ek víz, 15 dkg kristálycukor, 6 db tojás.
A rátéthez: 10 g zselatin vagy tortazselé, 5 dl tejszín, 3 dl tej.
A mázhoz: 10 dkg margarin, 1,5 dl tej, 35 dkg étcsokoládé.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet, és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190°C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A zselatint fél dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.

A csokit ne öntsük a krémre mert bele fog folyni hanem, egy akkora tálcára, mint a piskóta lap tegyünk sütőpapírt azt vajazzuk meg, öntsük rá a csokit, tegyük hűtőbe és ha megkötött óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. Így tegyük az alsó krémre és erre kenhetjük a következő réteg krémet.

Nincsenek megjegyzések: