2008. november 3., hétfő

Almás omlett

Hozzávalók: fél kg alma, 35 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 dl tej.

Az almákat hámozás és magtalanítás után vékony szeletekre daraboljuk. Felolvasztunk kevés zsírt, és mindkét oldalán megsütjük az almákat. Két tojás sárgáját összekeverjük a tejjel, a liszttel, és a fehérjékből és cukorból vert kemény habbal.. Hozzáadunk annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjuk végül. A palacsintasütőben felolvasztunk egy kevés zsírt, belerakunk az almából és rámerünk a masszából annyit, hogy vastagabb lepény legyen az eredmény. Ezeket egymásra pakoljuk és így tortaszerűen darabolható lesz. az egymásra rakott lepények közé ízlés szerint diót is tehetünk.

Nincsenek megjegyzések: