Hozzávalók: fél kg alma, 35 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 dl tej.
Az almákat hámozás és magtalanítás után vékony szeletekre daraboljuk. Felolvasztunk kevés zsírt, és mindkét oldalán megsütjük az almákat. Két tojás sárgáját összekeverjük a tejjel, a liszttel, és a fehérjékből és cukorból vert kemény habbal.. Hozzáadunk annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjuk végül. A palacsintasütőben felolvasztunk egy kevés zsírt, belerakunk az almából és rámerünk a masszából annyit, hogy vastagabb lepény legyen az eredmény. Ezeket egymásra pakoljuk és így tortaszerűen darabolható lesz. az egymásra rakott lepények közé ízlés szerint diót is tehetünk.
2008. november 3., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése