2008. november 24., hétfő

Csokis kókuszkocka

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 30 dkg étcsokoládé, 22 dkg cukor, csipet só, 1 csomag vaníliáscukor, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg kókuszreszelék, 25 dkg tejcsokis bevonó, 2 teáskanál vaj.

Elkészítés: A vajat vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládéval együtt. A tűzről levéve beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Keverjük össze, hogy a cukor elolvadjon benne. Tegyük át egy keverőtálba és a robotgéppel keverjük bele egyenként a tojásokat. Legyen jó habos. Most szitáljuk rá a lisztet és ezzel is keverjük el. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A tésztát öntsük egy papírral bélelt közepes nagyságú tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Borítsunk egy deszkát a tepsire és fordítsuk meg a tepsivel együtt. Így az alja kerül fölülre és le tudjuk húzni róla a papírt. Ha már az alja is hideg fordítsuk vissza a tepsibe. Olvasszuk meg a tortabevonót a vajjal és öntsük rá a süteményre. Amikor a csokoládé megkeményedett a tetején vágjuk kockákra, és úgy tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: